Casa de vinuri Varzari a luat nastere în anii '90, chiar în inima Podgoriei Cotnari, ca o mica afacere de familie.
         Tehnicianul viticol Mihai Varzari, originar dintr-o familie cu radacini stravechi pe meleaguri cotnarene, a pus bazele acestei crame, ajungând sa cultive  50  de hectare de vita-de-vie  împreuna cu fiul si nepotul sau.

         În prezent, în gama Casei de vinuri Varzari gasim soiurile românesti binecunoscute: Grasa de Cotnari, Frâncusa, Feteasca Alba, Tamâioasa Româneasca, Busuioaca de Bohotin si celebrele soiuri internationale: Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc si Cabernet Sauvignon.

        Casa de vinuri Varzari duce mai departe istoria si renumele vinului de Cotnari, îmbinând armonios tehnologiile moderne cu metodele traditionale de vinificatie.

       

 

Despre Noi

               Podgoria Cotnari este situata în nord-estul României si face parte din grupul celor cinci regiuni ce apartin zonei viticole pericarpatice, fiind localizata în zona de contact a celor doua importante unitati din partea nordica a acestuia: Podisul Sucevei la vest si Campia colinara a Moldovei la est.
        În ceea ce priveste relieful Podgoriei Cotnari are rol esential în ecosistemul viti-vinicol, contribuind direct prin formele sale variate si procesele morfodinamice pe care le genereaza, dar si indirect prin altitudine, expozitie, hidrografie si vegetatie.
         În ansamblu, solurile sunt extrem de favorabile culturii vitei de vie, având o textura luto-nisipoasa, bogate în humus si baze schimbabile fapt care împiedica raspandirea bolilor criptogamice. Toate aceste caracteristici ale solului, prezente intr-o structura extrem de echilibrata, explica de ce Grasa de Cotnari, de exemplu, nu s-a adaptat si n-a realizat parametrii de aici în nici o alta podgorie din România sau din lume.

gallery/output-onlinepngtools (10) (1)
gallery/kisspng-paper-google-map-maker-computer-icons-world-map-location-icon-5abbd6d932c7f0 (1)
gallery/new project (56)
gallery/safievin
Smiley

(Păstorel Teodoreanu)

gallery/output-onlinepngtools (7) (1)