Bun venit la Crama Varzari din Cotnari, locul unde tradiția întâlnește inovația în producția de vinuri de excepție.
     Situată în inima regiunii viticole renumite, crama noastră păstrează măiestria strămoșească a producției de vinuri, oferind o experiență autentică și rafinată.
     Crama Varzari se mândrește cu podgoriile sale generoase și terroir-ul unic al regiunii Cotnari, ce conferă vinurilor noastre un caracter distinct și o calitate superioară. Fiecare sticlă spune o poveste despre tradiția viticolă bogată și pasiunea noastră pentru excelentă.Descoperiți aromele inconfundabile ale soiurilor locale precum Grasă de Cotnari și Frâncușa, și lăsați-vă seduși de buchetul bogat și complex al vinurilor noastre de colecție.
     La Crama Varzari, fiecare degustare devine o călătorie prin istoria vinificației românești.Vă invităm să vă alăturați nouă pentru a explora universul nostru vinicol, unde fiecare picătură de vin este o bucurie pentru simțuri.
     În prezent, în gama Casei de vinuri Varzari găsim soiurile românesti binecunoscute: Grasa de Cotnari, Frâncusa, Feteasca Alba, Tamâioasa Româneasca, Busuioaca de Bohotin si celebrele soiuri internationale: Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc si Cabernet Sauvignon.

       

 

Despre Noi

               Podgoria Cotnari este situata în nord-estul României si face parte din grupul celor cinci regiuni ce apartin zonei viticole pericarpatice, fiind localizata în zona de contact a celor doua importante unitati din partea nordica a acestuia: Podisul Sucevei la vest si Campia colinara a Moldovei la est.
        În ceea ce priveste relieful Podgoriei Cotnari are rol esential în ecosistemul viti-vinicol, contribuind direct prin formele sale variate si procesele morfodinamice pe care le genereaza, dar si indirect prin altitudine, expozitie, hidrografie si vegetatie.
         În ansamblu, solurile sunt extrem de favorabile culturii vitei de vie, având o textura luto-nisipoasa, bogate în humus si baze schimbabile fapt care împiedica raspandirea bolilor criptogamice. Toate aceste caracteristici ale solului, prezente intr-o structura extrem de echilibrata, explica de ce Grasa de Cotnari, de exemplu, nu s-a adaptat si n-a realizat parametrii de aici în nici o alta podgorie din România sau din lume.

gallery/output-onlinepngtools (10) (1)
gallery/kisspng-paper-google-map-maker-computer-icons-world-map-location-icon-5abbd6d932c7f0 (1)
gallery/new project (56)
gallery/safievin
}

(Păstorel Teodoreanu)

gallery/output-onlinepngtools (7) (1)